Facebook Image

www.epos-vlaanderen.be/comenius

Comenius is één van de vier onderdelen van het Europese Programma ‘Een Leven Lang Leren’. Je kan een Comenius project indienen voor kleuter- en lager onderwijs, alle vormen van het secundair onderwijs, het buitengewoon onderwijs maar ook de lerarenopleiding en –nascholing.

Voor TA De Wijzer ging het Comeniusavontuur van start in 2007 met een project rond migratie en integratie, PMI. Een heel boeiend thema om rond te werken gezien de multiculturele achtergrond van veel van onze leerlingen.

In 2010 keurde Epos ons volgende project YTEC goed. ‘Youngsters Through European Cinema’ focuste zowel op sociale en communicatieve vaardigheden als op ICT-vaardigheden. De ontwikkeling van die vaardigheden gebeurde allemaal aan de hand van Europese films die de leerlingen selecteerden en aan elkaar voorstelden.

Het grote succes van YTEC riep om een vervolg en dat kwam er dan ook! Dit jaar staat YUMMY in de startblokken. In dit project ‘Youngsters Use and Make Movies about Youngsters’ verschoof de klemtoon van films kijken en analyseren, naar zelf filmpjes draaien. Op dit moment krijgen leerlingen les in zowel ‘storywriting’ , ‘acting’ als ‘editing’.

YUMMY is een Europees project d.w.z. dat de uitwisseling en contacten met de leerlingen van de Europese partnerscholen van groot belang zijn. In april 2013 bezoeken we met een groep van 9 leerlingen en 5 leerkrachten onze Finse partner. In de loop van het volgende schooljaar reizen we achtereenvolgens naar Sevilla in Spanje en Murat in Frankrijk om ons project af sluiten met een heus filmfestival in Istanbul (Turkije).

Neem zeker een kijkje op de Facebook pagina van YUMMY om leuke foto's en filmpjes te zien!